Kaiverruslevyt, Värikartta

Huomio: Varastostamme löytyy useita erilaisia levytyyppejä, mutta tiettyjä spesiaalilevyjä tai materiaaleja meillä ei ole varastossa, joten näissä tapauksissa toimitusaikamme on pidempi.

(KLIKKAA KUVAA NÄHDÄKSESI ISOMPANA)

Kaiverrusmuovit: Löytyy 0,8 mm, 1,6 mm ja 3,2 mm paksuisena. Materiaalin valinta perustuu useasti käyttötarkoituksen mukaan. Useimmiten, jos kilpi on perinteinen päältä kaiverrettava kilpi, niin silloin materiaalin paksuus on 0,8 mm tai 1,6 mm. 1,6 mm levyä käytetään myös jos kilpi on altakaiverrettava. Paksumpaa 3,2 mm kaiverruslevyä käytetään tapauksissa, joissa kilpeen pitää saada useampaa kuin kahta väriä.

Alumiini: Anodisoitua levyä, joissa anodisoinnin paksuus on noin 15 mikronia. Anodosointi muodostaa kovan, mekaanista kulutusta kestävän pinnan, jolla on erinomainen säänkesto.

Messinki: Kaiverrusmessinki, jonka pinnassa on epoksilakkaus. Messinkilevyjä useaan eri käyttökohteeseen.

Kilven koko
Joskus kilven koko on tarkkaan määritelty esim. postilaatikkokilvissä tai arkkitehtien ohjeissa. Kilven koko ilmoitetaan leveys x korkeus mm. Kun kilven koko on tarkkaan määritelty, tehdään kirjoituksesta sellainen, että se nätisti istuu kilven kokoon.

Tekstin kirjainkorkeus
Mikäli kilven koolla ei ole väliä, mutta halutaan tietyn kokoista tekstiä tai erikoista fonttia, niin annetaan kirjasin korkeus millimetreissä.

Fontti
Fontin voi valita oman mielen mukaan yleisimmin käytetyistä fonteista. Fontin väri määräytyy kilven pohjavärin mukaisesti.

Kilven kiinnitys
Kilven käyttö määrittelee sen miten kilpi tulee kiinnittää kohteeseen. Tasaisella pinnalla kaksipuoleinen tarra pysyy yleensä oikein hyvin. Kohteet, joissa kilpi voi joutua esim. jatkuvan tärinän kohteeksi voi ruuveilla kiinnittäminen olla järkevää. Tuolloin tarvitsemme tiedot reikien määrästä ja koosta. Kiskoihin tulevien kilpien mitat määritellään kiskojen urakorkeudesta. Useimmat venttiilikilvet ripustetaan joko nippusiteillä tai kuulaketjulla venttiileihin, joten niihin riittää usein yksi reilun kokoinen reikä.